Ne koristite hemijski složene preparate koji reklamiraju kao "čudo"



Prašak za veš ovakav kakav je, je nedopustiv - izaziva kancer.
Ne koristite hemijski složene preparate koji reklamiraju kao "čudo", jer to i jesu - što brže čiste, brže izazivaju rak!



 SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE

 Pazite se proizvoda za pranje sanitarija sa hlorom/chlorine.
Birajte proizvode sa oznakom "bez izbeljivača/chlorine-free bleaches".
Ne koristite osveživače WC šolja. Vetrite prostorije i koristite prirodne mirise -eterična ulja a nikako hemijske osveživače  vazduha, jer na njima ponekad piše, ali ponekad i ne, da ubijaju biotičke sisteme - izazivaju rak!
Ne pomišljate na tečna sredstva za poliranje nameštaja. 


 Kandska država tvrdi da 90% kancera nastaje u domu usled hemikalija za čišćenje. Koristite samo ekološka sredstva za čišćenje.

 KOZMETIKA

 Koristite prirodne mirise-eterična ulja, a nikako hemijske dezodoranse, jer osim hemikalija sadrže i teške metale. Ne kupujte niti koristite kozmetiku, toaletu i parfeme sa sintetičkim sastojcima. Kozmetiku sa upozorenjem "Mogu izazvati alergiju/can cause an allergic reaction".
Kozmetika često sadrži hemikaliju Phthalates koja ne piše u sastavu i zabranjena je za decu ispod 3 godine jer utiče na hormone. Ta hemikalija čini ujedno i plastiku savitljivijom.
Iza reči Parfem/Parfum u sastavu se kriju hemikalije koje ostaju trajno u organima ili izazivaju alergije, a čije ime je namerno izostavljeno.


 Naučnici su utvrdili da farbe za kosu mogu izazvati rak kože. Koristite prirodne boje za kosu, crvenu i plavu kanu.

U najskuplje parfeme se stavlja alkohol dobijen ubijanjem kitova...a većina parfema se testira na kućnim ljubimcima (zeke, mace, kuce, majmuni) dok im se ne otvore rane.
Ljudski telesni mirisi su bitan deo komunikacije / privlačnosti polova. Ne prikrivajte ih. Higijena se podrazumeva.


 Kupujte i koristite 100% prirodnu kozmetiku, sapune i šampone koji ne sadrže sintetičke sastojke.

 Štetne sastojke nećete naći ni pod KEY INGREDIENTS, ACTIVE INGREDIENTS ili OUR CHOSEN INGREDIENTS nego samo na poleđini pod INGREDIENTS (znači kompletan sastav) ili INCI INGREDIENTS (važi u Evropi) što je još bolje. Ako na proizvodu nije dat kompletan sastav nemojte ga kupovati.

Prvo potražite parabene koji ispoljavaju hormonalnu aktivnost(methylparaben, ethylparaben, propylparaben, isopropylparaben, buthylparaben, isobuthylparaben) u drugoj polovini spiska. Ako njih ima u proizvodu nema potrebe dalje da čitate - ne kupujte ništa sto sadrži parabene!

Izbegavajte proizvode koji sadrže sodium hydroxymethylglycinate i sastojke koji imaju reč urea u imenu (imidazolydinyl urea i diazolydinyl urea).

Ne kupujte ni kad se u imenu sastojka nalazi neki broj (polysorbate 20, 60, 80; PEG-75; PEG-100 stearate; quaternium 15...)

Izbegavajte sastojke napisane velikim slovima kao sto su: PEG, PPG, MEA, DEA, TEA, BHT, BHA, DMDM Hydantoin, EDTA, PCA... (vodite računa jer su proizvođači konvencionalane kozmetike počeli da pribegavaju još jednom triku-sve sastojke pišu velikim slovima tako da ne mozete lako da primetite ove skracenice koje su ranije lako upadale u oči).

Izbegavajte silikonska ulja čija se imena završavaju na „methicone” i „methiconol” kao što su na primer cyclomethicone, dimethicone, dimethiconol...

Za izbegavanje su i svi sastojci čiji se nazivi završavaju na „th” kao što su sodium laureth sulfate, oleth-5, glycereth-25, ceteareth-20...

Ne kupujte proizvod koji sadrzi kancerogene derivate nafte: mineral oil, vaseline, paraffin, petrolatum, paraffinum liquidum, petroleum jelly, microcrystalline wax, FD&C ili D&C boje...

Izbegavajte propylene glicol, butylen glicol...

U šamponima, kupkama i pastama za zube ne sme da se nađe, pored gore navedenih sastojaka, ni sodium lauryl sulfate i sodium laureth sulfate.


 oš jednom bi smo naglasili da moramo da shvatimo da neće ništa opasno ODMAH da nam se desi, osim možda neke alergijske reakcije na neke od sastojaka. Sve ovo o čemu pišemo dešava se posle DUGOGODIŠNJEG IZLAGANJA štetnim sastojcima koji se gomilaju u organima jer dolazi do zasićenja i telo ne može da ih izbaci. Ako već vodite računa šta jedete zašto ne bi vodili računa šta vaša koža "jede" jer veći deo onoga što nanesete na nju ZAVRŠAVA U VAŠEM KRVOTOKU."
 

 OZNAČAVANJE OPASNIH HEMIKALIJA
U REPUBLICI SRBIJI

Prenosimo vam samo jedan deo oznaka....
Šifra   Karakteristika
H6.1.    Otrovne materije
H11   Toksične materije (odloženo ili hronično)
H12    Ekotoksične materije
Svakako da je ovakav sistem označavanja potpuno neprihvatljiv, jer ga deca, osobe slabijeg vida i apsolutno svi koji ne poseduju znanje o gornjoj tabeli ne mogu shvatiti, čime nam je svima ugrožen život.
PONEKAD SE UMESTO SLIKA KORISTE ENGLESKE REČI.
OBAVEZNO NAUČITE OVE REČI I NJIHOVO ZNAČENJE!
DANGER = MOGU IZAZVATI TRENUTNE TEŠKE POVREDE ILI SMRT
WARNING = MOGU IZAZVATI TEŠKE POVREDE ILI SMRT
CAUTION = MOGU IZAZVATI POVREDE
CARCINOGEN = IZAZIVAJU RAK




POSTOJI rešenje !!

Proizvodi Green b.s. kompanije su na bazi ekstrakata lekovitog bilja sa naših planina, koje važe za potpuno ekološki zaštićena područja.Proizvodi su biorazgradivi, što znači da ne zagađuju prirodu, pošto se čak do 95% proizvoda razlaže u roku od 3 dana na materije organskog porekla.Proizvodi ne sadrže alkalije i fosfate, samim tim ne izazivaju alergijske reakcije i ne oštećuju kožu i sluzokožu disajnih puteva.Blagog su mirisa, mogu se koristiti bez rukavica i bojazni od udisanja štetnih i otrovnih isparenja 
 
Ako budete zadovoljni proizvodima, Green b.s. kompanija Vam pruža mogućnost da proizvode preporučite svojim prijateljima i tako zaradite da Vam proizvodi budu još jeftiniji, a ako se u tome angažujete više, možete i da zaradite u zavisnosti od realizacije prometa proizvoda u Vašoj mreži saradnika i potrošača. To isto Važi i za one koje ste Vi upoznali sa proizvodima Green b.s. kompanije. Dakle, u Green b.s. kompaniji dobijaju svi, u zavisnosti od svojih želja i angažovanja na preporuci proizvoda. 

 Ako imate bilo kakvih pitanja, molim Vas da me kontaktirate.
Pošaljite mejl ili me dodajte za prijatelja na Fejsbuku i Skajpu.
Biće mi veliko zadovoljstvo da Vam pomognem, ako mogu.

KONTAKT 

http://greenbsvaljevosrbija.blogspot.rs/p/blog-page_7.html


Ako imate bilo kakvih pitanja, molim Vas da me kontaktirate.
Pošaljite mejl ili me dodajte za prijatelja na Fejsbuku i Skajpu.
Biće mi veliko zadovoljstvo da Vam pomognem, ako mogu.
- See more at: http://dejanburic.com/blog_detalj.php?r=3#sthash.mwwl2vzD.dpuf

Ako imate bilo kakvih pitanja, molim Vas da me kontaktirate.
Pošaljite mejl ili me dodajte za prijatelja na Fejsbuku i Skajpu.
Biće mi veliko zadovoljstvo da Vam pomognem, ako mogu.
- See more at: http://dejanburic.com/blog_detalj.php?r=3#sthash.mwwl2vzD.dpuf




Коментари

Популарни постови са овог блога

Kako se označava kućna hemija?

Koža vas svrbi ,peče žari... ?

17 opasnih hemikalija koje treba izbegavati u kozmetičkim preparatima i proizvodima za ličnu higijenu!!